www.rmequodlibet.nl
Regionaal Mannen Ensemble Quodlibet


Agenda Quodlibet

18 april 2021

Het is even geleden dat we elkaar aan de lijn hadden. Niet dat we onze onbetaalbare hobby hebben afgezworen. Zoals eerder gemeld zijn we druk bezig met zaken die we geregeld willen hebben als HET MOMENT aanbreekt, dat we weer aan de slag kunnen. We ontvingen tussentijds wel een mooie reactie in ons gastenboek van oud-lid Arno Mulder. Arno verhuisde naar Ede, met als gevolg dat hij QUODLIBET moest verlaten. Met tegenzin!!!!! Het bewijs daarvoor is dat 'de lijn' naar QUODLIBET niet geheel verbroken is, al zal er van zingen met ons nog maar moeilijk iets kunnen komen. Toch mooi en leuk dat het contact niet verloren is, hetgeen voor meerdere oud-leden overigens nog steeds geldt. Dank je wel Arno voor jouw bijdrage en jouw inzet voor ons Mannen Ensemble. Alles bij elkaar zijn er nog geen redenen om aan te nemen dat met zingen gestart kan worden. Weet wel dat wij er als de kippen bij zullen zijn!

Met muzikale groet, en blijf gezond,

Martin.

27 februari 2021

Sneeuw en ijs zorgde deze maand voor veel buitenplezier. Ook de Lente keek even om de hoek, maar met 7 graden boven nul is het vandaag weliswaar gezond buiten, maar de korte broek blijft nog even in de kast. En dan ZINGEN?????? Het zal nog wel even duren voordat we weer aan de slag kunnen. Wij blijven positief en blijven hopen dat we onze stemmen weer kunnen laten horen. Er zal wel even tijd nodig zijn om, en dat geldt voor alle zangers, om de stem weer op orde te hebben. Maar, als we fanatiek aan de slag gaan, dan gaat dat weer snel, toch? Wij van de Stichting RME QUODLIBET gebruiken de gedwongen rustperiode om plannen te bedenken voor als het weer kan. Nee, wij zitten niet stil!! In de loop van dit jaar hoopt de Stichting RME QUODLIBET, naast het Regionaal Mannen Ensemble, een interessant PROJECT van de grond te tillen. De uitdaging oogt 'GROOTS', en zéér bijzonder voor allen die weer aan de slag willen met zingen! De moeite waard om vooral deze site van tijd tot tijd te raadplegen. 

Met muzikale groet, en blijf gezond,

Martin Sweep.                                                                         8  januari 2021

Gegroet Zangwereld!

Allereerst de beste wensen voor het komende jaar! Voor iedereen veel gezondheid toegewenst, en hopelijk nieuwe kansen voor de zangwereld, waarvan wij graag dit jaar weer onderdeel willen zijn. Het heeft zeker niet aan ons gelegen dat alles 'op z'n gat' lag. We werden geconfronteerd met ellende waaraan deze keer niemand iets kon doen. En, we zijn er nog niet vanaf! Maar, er is op dit moment licht aan het einde van deze lange en vreselijke tunnel! Het vaccineren is gestart, en over enkele maanden ziet alles er weer anders uit; tenminste daarop is goede hoop. Zingend Nederland kan straks ontwaken uit een hele boze droom, waarin misschien wél gezongen werd, maar niet op de manier zoals wij bedoelen. Eindelijk weer plannen maken, eindelijk weer repeteren, eindelijk weer uitgebreid sociaalcontact en bezig zijn met onze mooie, gezonde en voldoening gevende hobby: ZINGEN!!!

Achter de schermen worden onze plannen weer uit de kast gehaald. Zodra het sein op veilig staat wordt onze 'wervingsactie' weer geactiveerd, en hopen we weer verder te kunnen bouwen aan ons REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET.  

Wij roepen jou toe: Meld je aan middels 'contact' op deze website!!! Zo kun je van meet af aan meebouwen aan ons ensemble!!!! VAN HARTE WELKOM!!!!!

Martin Sweep (dirigent)

 

21-12-2020.

 Grote groet aan de zangwereld!!

'HET JAAR DAT HET ZINGEN ONS VERGING'.

Peter van der Lint, muziekjournalist van TROUW, zal het ons niet kwalijk nemen, dat wij de hierboven vermelde aanhef integraal van hem overneem. Ik was er van onder de indruk, omdat deze aanhef staat voor een historische beleving; nooit eerder sloeg een onbekend en onzichtbaar fenomeen de fundering weg onder 'de zingende mens'. Daar mag je op het einde van zo'n jaar toch wel even bij stilstaan!

Wat hebben we er aan moeten wennen, wat hebben we het gemist en wat is er een gat geslagen bij de vele instellingen die het vocaal- en instrumentaal leven in Nederland sinds mensenheugenis, enthousiast en bezield hebben bediend. We werden ondanks alle inzet en gedrevenheid helaas 'vleugellam' dit jaar! Geen repetities, geen uitvoeringen, en geen sociale belevingen, zoals die daar bijna als vanzelfsprekend bij horen.

Heel 2020 heeft bij ons in het teken gestaan van Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET. De heroprichting van ons ensemble werd al vroeg in dit jaar onverwacht gedwarsboomd door een pandemie zoals we die nooit eerder hebben beleefd. We waren goed op weg, er was een mooie basis aanwezig, en er werd tot 2 maal toe begonnen met repeteren; totdat het de maand september zo ernstig werd, dat we alles weer moesten afblazen. Het bleek onverantwoord om op gezonde wijze met onze schitterende hobby bezig te blijven. Wij hebben voor onbepaalde tijd onze activiteiten gestaakt, en zicht op betere tijden hebben we mogelijk pas na het vaccineren van iedereen. 

'Old soldiers never die' is een gezegde dat ons ooit vanuit Engeland, in de vorm van een lied, is aangereikt. Wij hebben de overtuiging dat niet alleen 'soldaten' maar ook 'zangers' aanspraak mogen maken op deze constatering. Voor de zangwereld is het weliswaar geen oorlog, maar de opgelegde beperkingen wegens corona hakken er flink in, en deze situatie zal nog wel even voortduren, vrezen wij. Pas als er gevaccineerd gaat worden kunnen we ons (hopelijk) weer veilig voelen. 

Is 2020 een verloren jaar voor onze zangwereld? Wij denken van niet! Iedere rechtgeaarde zanger heeft het gemis van zijn of haar schitterende hobby, die zingen toch is, aan den lijve ondervonden, en gevoeld hoe belangrijk zingen in ons leven wel is. Zonder deze cultuur- en kunst uiting valt eigenlijk niet leven! Daarom staan wij van Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET straks te trappelen om de draad weer op te nemen! Fanatieker dan ooit, want die les heeft 2020 ons geleerd: alles inzetten voor wat je lief is! 

Via het 'contactformulier' op de website kunt u zich alvast aanmelden om jouw medewerking te geven aan ons ensemble. Tenor-bariton-bas, je bent van harte welkom! Deze website geeft alle benodigde informatie, straks ook het moment dat we weer van start kunnen gaan!!!!

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN VREDIGE KERST! AANSLUITEND DAAROP EEN SCHITTEREND 2021, WAARIN WE ALLES WAT WE ZO ERG GEMIST HEBBEN WEER KUNNEN OPPAKKEN!!!! LAAT EEN GOEDE GEZONDHEID DOOR ONZE CORONAERVARINGEN VOORAL VOOROP STAAN!!! DAT WENSEN WIJ IEDEREEN NU TOE!!

Met hartelijke groeten, 

Martin Sweep (dirigent)